Passa al contingut principal

TOTS SANTS

 

Jesús predicant les Benaurances
Aquest diumenge proper, 1 de novembre, celebrem TOTS SANTS. És dia de castanyes, de moniatos, de panellets...

Tradicionalment, a les masies catalanes, mentre es torraven les castanyes, s'anava desgranant el Sant Rosari, resant per l'etern descans dels difunts.

Aquest dia celebrem tots els Sants que no tenen una diada especial, els sants anònims que no figuren al Santoral, sants de les nostres famílies, propers a nosaltres i que, si en la vida ens van estimar, ara que són a prop de Déu, el seu amor encara és més gran, i intercedeixen per nosaltres al Bon Déu.

És un dia que Cel i Terra s'agermanen, els sants del Cel i els humans de la terra, tots ens trobem agermanats al Cor Immens de Déu.

Visquem aquest dia en la joia de saber que l'Amor i la Misericòrdia del Pare són molt grans. Preguem també aquest dia i tot el mes pels nostres éssers estimats que ja han mort.

Recordem que "una flor es panseix, una llàgrima es fon, només la pregària confiada arriba al Cor de Déu"


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

DALIA ROSADA

Flor de Dalia Flor de gran belleza. Tiene su origen en Méjico, y actualmente es la flor nacional de Méjico. Recibe su nombre del botánico sueco Anders Dahl. En Méjico se ha establecido que el día nacional de la Dalia sea el 4 de agosto. Es muy vistosa y majestuosa. Hay muchas variedades de dalias. Florecen en verano.

MARE DE DÉU DELS TURERS

Mare de Déu dels Turers (Banyoles - El Pla de l'Estany) "Cantarem amb alegria vostres goigs, Verge Sagrada. Ajudeu-nos, oh Maria, dels Turers intitulada" (Goigs a la Mare de Déu dels Turers)   Margarida africana

CALENDULA

Calendula Esta bella flor de color amarillo, o amarillo anaranjado es muy vistosa y alegre, y vive fácilmente. También se llama botón de oro, flor de maravilla, o reinita. Sus flores se cierran por las noches y se abren al amanecer. Tiene propiedades cicatrizantes, analgésicas y reconstituyentes. Es muy importante para la salud de la piel. También repele a muchos insectos. Su nombre científico proviene de las CALENDAS, el nombre dado por los latinos al primer día del mes, por juzgarse similar la frecuencia de su floración, pues están floridas al principio de la mayoría de los meses del año. Son originarias de la zona de Macaronesia, la región del Mediterráneo hasta Irán. Hoy la Iglesia universal celebra la fiesta de Santa Catalina Labouré. Ella tuvo el privilegio de recibir las apariciones de la Virgen de la Medalla Milagrosa, que ayer celebrábamos. Nadie supo hasta poco antes de su muerte que ella era la religiosa que había visto a la Virgen. Vivió con gran humildad y discreción reali